Radio Noordzee cadeau bij radio boek

Eind vorig jaar verscheen het boek ‘Van Amstel tot Noordzee’. Een boek over de ruim 50 jarige radio- en TV carrière van Marc van Amstel. In het boek staan 21 interviews met collega’s die een rode draad zijn in de mediacarrière van Marc. Het Museum van de 20e Eeuw heeft vanaf nu voor iedere koper van het boek een uniek merchandise item uit de historie van de zeezender Radio Noordzee. Deze items komen uit het Radio Noordzee archief van Marc, het station waar hij zijn mediacarrière begon. Wees er snel bij: want op is op!

Wim van de Water en Marc van Amstel

OVER DE CADEAU ACTIE
Voor elke besteller van het boek ‘Van Amstel tot Noordzee’ heeft het Museum van de 20e Eeuw één van de onderstaande items als cadeau. Het cadeau wordt samen met het bestelde boek verstuurd.

Een herprint van de nooit uitgezonden Radio Noordzee Top 50 van 31 augustus 1974
– Een Radio Noordzee ‘Hou ‘m in de lucht’ sticker
– Een Radio Noordzee ansichtkaart ‘Groetjes van Radio Noordzee’, ‘Jacky Nordsee’ of ‘Mebo II’

Het Museum van de 20e Eeuw heeft ook 3 unieke Radio Mi Amigo sweatshirts die de komende periode willekeurig naar 3 bestellers van het boek ‘Van Amstel tot Noordzee’ zullen worden gestuurd.

Deze actie is geldig zolang de voorraad strekt.

Wim van de Water en Marc van Amstel

OVER HET BOEK
Marc geeft het boek zelf uit (Marc van Amstel Producties) en net als het vorige boek (Radio Noordzee, De Gouden Glans van Radio) is ook nu voormalig Radio Mi Amigo DJ Ferry Eden er weer bij betrokken. Sylvia de Graaf deed de eindredactie en – ook net als het Radio Noordzee boek – Erik Vos (Foxy Design) tekende weer voor de prachtige vormgeving.

Marc opent het boek met een eigen hoofdstuk en uiteraard zijn eerste Radio Noordzee herinneringen. Daarna komen de 21 personen, waarbij Marc de rode draad is, aan het woord in volgorde van binnenkomst in het leven van Marc. Dat start is dus voor Jan Belier van de Zaanse Ziekenomroep waar Marc begon. Daarna vertellen Marc’s Radio Noordzee collega’s Hans Hogendoorn en Hans Molenaar hun verhaal. Gevolgd door Radio Veronica collega Tineke. Waarbij Tineke de zogenaamde haat en nijd tussen Veronica en Noordzee collega’s gelijk de wereld uit helpt.

Daarna komen Marc’s andere media collega’s aan het woord waaronder o.a. Hans Stuijfbergen (Radio Paradio, Museum van de 20e Eeuw), Rob Wilson (Radio M), Ferry Eden (Radio Mi Amigo, Radio Noordzee boek), Erik Vermeij (Vendex, V&D), Bob van Beeten (Omroep Flevoland, WereldOmroep), Wim van de Water (MediaPages, Museum van de 20e Eeuw), Eric van Willigen (KBC), Erik Vos (Foxy Design vormgeving Noordzee boek) en Arno van Boven (Easy FM).

Het boek ‘Van Amstel tot Noordzee’ is prachtig vormgegeven, gedrukt op hoogglans papier met een mooie harde kaft, gelardeerd met tientallen leuke historische foto’s en leest – mede door alle mooie (media-)herinneringen – heerlijk weg. Het boek is een absolute aanrader voor alle fans en geïnteresseerden in zeezenders, radio, tv, muziek en… Marc van Amstel.

>> Bestel hier het boek ‘Van Amstel tot Noordzee’ bij het Museum van de 20e Eeuw <<

Bron/tekst/foto’s: Marc van Amstel / MediaPages