Extra Gold NL

update 12 juni 2024

Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend
Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1978

Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd met een programma van 15 juni 1973 met Ferry Maat op Radio Noordzee Internationaal. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan). Jan Streefland maakt er een feestje van op de zaterdagmiddag van 12 tot 13 uur met Happy Saturday ! Een verrassende maar uiterst prettige zaterdagmiddagshow ! Dan zit vanaf 13:00 uur Pet er Hoogwerf weer paraat. Deze keer is het 1984. Op de Noordzee was nog steeds activiteit. Vanaf de Old Lady konden de programma’s van Caroline in de avonduren en overdag Mi Amigo nog steeds worden beluisterd. Verder kiep Gerard van Dam rond met wilde plannen voor Radio Delmare ….. In Hilversum was de VOO inmiddels bezig om in het publieke bestel voor menig radioliefhebber de absolute voortrekkersrol te spelen. De hoogste nieuwe was op 20 Peter Straker – Ragtime piano Joe. In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16:00 uur het motto “Even terug naar toen”. De complete bijbehorende Tipparade met Bert van der Laan is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold, ook de soms bijkans vergeten tipnoteringen geven kleur aan de beleving van de tijd van toen. Gewoon vanaf de originele 45 toeren plaatjes van toen, omdat het kan.

GOUDEN VAN DAGEN met Martien
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje dat vanaf nu GOUDEN VAN DAGEN heet. Mi Amigo fans …. haal je hart op ! Martien zet het sfeertje zoals elke zaterdagavond weer neer. Alles er op en er aan, dus met leuke terugblikjes naar de radio van toen met vertrouwde jingles, commercials en uiteraard de muziek.
En dan … Elvis van Veen … down Memory Lane ….
Martien’s radiocapriolen worden om 19 uur gevolgd door ………Fred van Veen ! Fred heeft het plan opgevat om zijn Tand des Tijds (vroeger op de woensdagmorgen te beluisteren) nieuw leven in te blazen in het vrijgekomen uurtje op de zaterdagavond. We kunnen dus nu stellen … de zaterdagavond is van … Fred van Veen ! Want … The Memphis Flash, de radio documentaire over het muzikale leven van Elvis Presley is er gewoontegetrouw om 20 uur. Ieder lied van Elvis komt in chronologische volgorde voorbij, maar ook de originele versies van die songs!
Van 21 tot 22 uur dan Classic Crooners! A trip down Memory Lane vanuit Van Veen’s Crooner Café.
Zondagmiddag; Natuurlijk weer Ron’s vinylgebeuren vanaf 12 uur. Om 14 uur Seventies Sunday. En uiteraard Pirate Gold.

Om te beginnen … van 9.00-10.00 uur het zeezenderuur van Herbert Wentink op de zondag neemt de luisteraar mee terug naar roerige periodes met avontuurlijke radio vanaf zee. Een nostalgische uitzending van 16 juni 1985 met Walter Simons en “Het Zondagmiddag Matinee” op Radio Monique. Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer als vanouds. Dat betekent Ron’s vinylshow vanaf 12 uur, gevolgd door een nieuw programma : SEVENTIES SUNDAY van 14 tot 17 uur. Hiervoor kunnen ook verzoekjes worden aangevraagd. Maar ….. dat moeten uiteraard wel platen uit … de Seventies zijn. Dan is er zoals elke week van 17 tot 19 uur Pirate Gold (productie Peter Vrakking). Met uiteraard de RNI Treiterschijf, de Veronica Alarmschijf, de Monique Satellietschijf en Mi Amigo’s Lieveling. De zeezender classic, de radiotune en meer vaste items horen er uiteraard ook bij. En zoals altijd… de hits uit de 60’s, 70’s en 80’s maken een uniek stuk offshore-beleving op zondagmiddag compleet.

’s Avonds …. de Nonstop 40.
Om 19 uur is het tijd voor de Nonstop 40. Een uur lang nonstop hoogtepunten uit een leuke lijst uit het rijke hitverleden. En …. meteen daarna is Pieter Oele er met zijn Albumshow
Het vertrouwde zondagavondgeluid met Pieter Oele is er op de zondagavonden met de Albumshow 2.0 !
Zo klinken om 20 uur weer de vertrouwde klanken van bekende – en bijzondere albums, die vanaf nu voornamelijk uit de USA lijsten komen. Heerlijk grasduinen met Pieter langs de albums van toen met de Billboard lijsten als leidraad en met de fijne platenkeus van Pieter als slagroom op de taart. Aanrader voor de zondagavond na Dave ! Pieter volgt overigens de zelfde historische hit-jaren die dit weekend ook op zaterdagmiddag voorbij komen bij Extra Gold. De actuele lijst en van Pieter staan uiteraard ook elke week op de site.

Verdere programma’s doordeweeks :
Henry Valk is er met zijn lunchprogramma op maandag, dinsdag en woensdag van 12 tot 13 uur. En op maandagavonden met een fris uurtje … hele leuke ouwe Fifties muziek.
Maandagavond wordt Jukeboxtijd in Fifties Flashbacks. Om 20 uur is Henry Valk er bij Extra Gold met de onvergetelijke muziek uit de tijd van vetkuiven en pettycoats. Maar er is meer. Want op maandag, dinsdag en woensdag gaat het lunchen een stukje muzikaler met de Lunchroom, waarin Henry je met open armen ontvangt met muzikale verrassingen … voor tijdens het eten. Dat gaat ongetwijfeld smakelijk worden.

Drie om drie Nostalgie maandagochtend van 10 tot 12 bij Radio Extra Gold met Wijnand de Lang en Herbert Wentink.
Met behalve de allermooiste muziek uit de jaren 50, 60, 70 en 80 ook de items “Vandaag in muziek” met daarin een muzikale terugblik, en “De Speciale versie van de week” , een bekende hit, maar dan net even anders. Kees Riemens is er natuurlijk ook weer bij als vaste steunpilaar op de maandagochtend met de beste en leukste “Er op uit tips”.

Elke vrijdagmiddag … live – De VERZOEK-koek om 16 uur
De Verzoek-koek die live vanuit Steenwijk te beluisteren is er wekelijks met de meest onverwachte aangevraagde platen en vanaf nu ook met een vast item met zeezenderherinneringen vanuit de Extra Gold Retro Radio studio waar als vaste gast RTV SLOS presentator Tjeerd Nieuwenhuis aanschuift. En het blijft elke week verrassend wie er nu weer binnen wandelt om ook aan de uitzending deel te nemen. Al dan niet voorzien van een eigen voorraadje meegebracht vinyl. En sterke verhalen ………….

Frank van Agtmaal op de vrijdagavond om 18 uur
Frank van Agtmaal maakt elke vrijdagavond van 18 tot 20 uur een nieuwe aflevering van een prima gouwe ouwe chart-programma met daarin highlights van een bepaalde hitlijst van Billboard uit de USA. Vooral uit de Sixties en Seventies, uiteraard ! De grote hits natuurlijk, maar zo nu en dan ook typisch van die plaatjes die alleen maar in dit soort mooie lijsten van toen genoteerd stonden en tegenwoordig op de radio weinig tot geen aandacht meer krijgen. De actuele lijst staat op de site.
Op de vrijdagavond ; Peter Hoogwerf met maxisingles in het 12 inch archief !
Ergens in de jaren ’70 bedacht ooit eens iemand dat ook op LP formaat (12 inch dus) single-tracks of langere versies konden worden uitgegeven. Bijkomend voordeel; betere geluidskwaliteit door een ‘ruimere’ groef. Heel veel materiaal is daarna op 12 inch verschenen, vaak ook in bijzondere uitvoeringen. Te mooi om te laten liggen dacht Peter Hoogwerf. Daarom start hij vrijdag met zijn 12 inch archief. Fraaie herinneringen uit zijn eigen platenkast met als bindende factor ….. alles op 12 inch ! Meteen na Frank’s Billboard lijst om 20.00 uur te beluisteren bij Extra Gold.

Op de woensdagavond ; Chris Hoesen … voor de MusicFreaks!
Eens wat dieper in de achtergronden van artiesten en tracks duiken ? Misschien wel muziek en feitjes horen die je … nog nooit gehoord hebt ? Dan is woensdagavond een mooie avond! Want om 20 uur zit Chris Hoesen klaar met MusicFreaks. En laat daar nu net alles inzitten waar we het net over hadden. Luisteren dus !

Op veler verzoek; de herhaling van 180 uur radio – De Tip 2504 met alle tipplaten uit de periode 1967 tot en met 1979
We hebben in het verleden 2 x een totaal overzicht uitgezonden van platen die in de Tipparade ‘strandden’. Deze bijna-hits in de 80s versie (de Tip 1758) is al eens herhaald. De afgelopen jaren kregen we regelmatig de vraag of we ook de periode 1967-1979 in de Tip 2504 nog eens konden brengen. Bleek voor onszelf ook een heel zoekwerkje want … waar lagen de totaal 180 uur opgeslagen? Inmiddels zijn alle studio-opnames weer boven water en brengen we vanaf maandagavond 18 maart opnieuw het het Tip spektakel. Elke maandag tot en met donderdag steeds 2 uren van 18 tot 20 uur. Ergens in september ….. dan is de hele lijst gedraaid ……………

www.extragold.nl