Boek (Marc) Van Amstel tot Noordzee

Marc van Amstel werkt al bijna 55 jaar bij radio en TV. Via de Zaanse ziekenomroep kwam Marc begin jaren 70 terecht aan boord van het zendschip Mebo II van Radio Noordzee. Daarna werkte hij bij o.a. het ANP, de TROS en de NOS en tegenwoordig bij KBC en Easy FM. Marc wilde graag een boek met radio- en TV herinneringen van 21 personen met wie hij iets gemeen heeft: liefde voor radio, tv of muziek. En dat boek is er nu: ‘Van Amstel tot Noordzee, het bijzondere netwerk van Marc van Amstel’. Een absolute aanrader voor alle radio/zeezenderfans. UPDATE 30-10: FOTO’S

Marc geeft het boek zelf uit (Marc van Amstel Producties) en net als het vorige boek (Radio Noordzee, De Gouden Glans van Radio) is ook nu voormalig Radio Mi Amigo DJ Ferry Eden er weer bij betrokken. Sylvia de Graaf deed de eindredactie en – ook net als het Radio Noordzee boek – Erik Vos (Foxy Design) tekende weer voor de prachtige vormgeving.

Marc opent het boek met een eigen hoofdstuk en uiteraard zijn eerste Radio Noordzee herinneringen. Daarna komen de 21 personen, waarbij Marc de rode draad is, aan het woord in volgorde van binnenkomst in het leven van Marc. Dat start is dus voor Jan Belier van de Zaanse Ziekenomroep waar Marc begon. Daarna vertellen Marc’s Radio Noordzee collega’s Hans Hogendoorn en Hans Molenaar hun verhaal. Gevolgd door Radio Veronica collega Tineke. Waarbij Tineke de zogenaamde haat en nijd tussen Veronica en Noordzee collega’s gelijk de wereld uit helpt.

Daarna komen Marc’s andere media collega’s aan het woord waaronder o.a. Hans Stuijfbergen (Radio Paradio, Museum van de 20e Eeuw), Rob Wilson (Radio M), Ferry Eden (Radio Mi Amigo, Radio Noordzee boek), Erik Vermeij (Vendex, V&D), Bob van Beeten (Omroep Flevoland, WereldOmroep), Wim van de Water (MediaPages, Museum van de 20e Eeuw), Eric van Willigen (KBC), Erik Vos (Foxy Design vormgeving Noordzee boek) en Arno van Boven (Easy FM).

marcwimHet boek ‘Van Amstel tot Noordzee’ is prachtig vormgegeven, gedrukt op hoogglans papier met een mooie harde kaft, gelardeerd met tientallen leuke historische foto’s en leest – mede door alle mooie (media-)herinneringen – heerlijk weg. Het boek is een absolute aanrader voor alle fans en geïnteresseerden in zeezenders, radio, tv, muziek en… Marc van Amstel.

Het boek ‘Van Amstel tot Noordzee’ is zondag 29 oktober officieel gepresenteerd en is vanaf maandag 30 oktober exclusief verkrijgbaar bij het Museum van de 20e Eeuw.

Bestel hier het boek van Marc van Amstel ‘Van Amstel tot Noordzee’ exclusief verkrijgbaar bij het Museum van de 20e Eeuw.

FOTO’S PRESENTATIE BOEK ‘VAN AMSTEL TOT NOORDZEE’

Zondag 29 oktober 2023 WTC – Easy FM

Foto’s: Hanneke van de Water / MediaPages

Bron/tekst/: Wim van de Water / MediaPages